Matkan alku



Minä kuten monet muut ammattikoulun opiskelijat lähdin suorittamaan valinnaista tutkinnon osaa ulkomaille, jotta saisi vähän eri näkemystä kuin tavallisen koulunpenkin tutkinnostani. Lähdimme siis toisen opiskelijan kanssa Madridiin viideksi viikoksi nyt huuhti ja toukokuussa 2017, häneenkin nyt ehdin hyvin tutustua koska  meillä ei ole paikanpäällä muuta suomalaista tukea kuin toisemme. Matkamme alkoi siis 18.4 jolloin lensimme Helsingistä Madridiin.

18.4 oli todellinen sekamelska. Vaikka en itse väsynyt niin paljon itse matkustamisesta ehkä enemmän epäselvyydet ja stressi sekä asiat joita emme tienneet häiritsivät ja veivät energiaamme. Kun saavuimme lennolta paikanpäälle yksi huoli ainakin väheni kun saimme matkalaukkumme, meitä oltiin vastassa sekä kukaan ei ehtinyt ryöstää meitä matkalla asunnollemme.

Ensimmäiset vastoin käymiset tulivat kun saavuimme asunnolle kun ilmeni ettei landladymme osaa ainuttakaan sanaa englantia ja me emme osaa ainuttakaan sanaa espanjaa "hola":n lisäksi. Ilmeni myös että asunnossa on kissa joka on niin sanotusti "aggressiivisen sosiaalinen", tästä voi tehdä omat päätelmät. Minulle sanottiin että kissasta varmasti tulee joko ystäväni tai viholliseni. 

Toisena päivänä saimme miellyttävästi nähdä hieman kaupunkia kun espanjalaiset opettajat tulivat hakemaan meitä autoilla ja esittelemään meille työpaikkamme, oma työpaikkani on Joan Miron koulussa joka on tarkoitettu kehitysvammaisille lapsille. Vaikka kukaan koulullakaan ei tunnu osaavan englantia, elimme tänäänkin viittomakielen ja google translate:n avulla. Saimme myös nähdä espanjan sote koulun sekä sen rehtorin. Olemme onneksi saaneet paljon apua ja ohjeita vaikka jotkin asiat ovatkin vielä auki. On kumminkin todella helpottavaa että täällä on apua mitä saada, en usko että mikään olisi mennyt näin sujuvasti ilman heitä. Minua kokoajan pyydetään nauttimaan ympäristöstä ja olemaan ajattelematta liikaa kaikkia stressaavia asioita niin ehkä yritänkin sitten päivä kerrallaan elää vaihtoa eteenpäin niin huolet katoavat.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opittua

Joan Miro 2