Kuvia



Vapaa-ajalta:







                           

Yllä olevat kuvat on otettu madridin Retiro puistosta, jossa olenkin vieraillut paljon matkakumppanini kanssa. Puisto on valtava verrattuna esim turun puistoihin ja sinne mahtuu vaikka mitä. Retiro ei ole niin kaukana asuinpaikastamme, joten olemme ehtineet tutkia sen läpikotaisin. 





Kun pääruoka ravintolassa ei miellyttänyt meitä, niin jälkiruoka senkin edestä. On ollut välillä yllättävän vaikeaa joiltain alueilta löytää sopivaa ruokapaikkaa, joka ei ole epäilyttävän näköinen tai kiinni juuri silloin kun me sen edessä olemme olleet. Paikka josta löysimme tämän ravintolan oli museo Reina Sofian sisäpihaa, olin aikaisemmin päivällä ollut työssäoppisis paikkani kautta katsomassa Picasson töitä kyseisessä museossa.
 Ruokien annoskoko on kuitenkin ollut aina suuri ja hinta todella pieni mikä todella on miellyttänyt ainakin meitä. Aina on kuitenkin siihen voinut luottaa että keskustan alueelta (Sol, Gran Vía) on löytynyt ruokapaikkoja.







Kävimme nyt vapun aikana vierailemassa madridin eläintarhassa jossa eläinkunta oli todella laaja. Eläintarha sijaitsi mahdollisesti madridin suurimmassa puistossa (Casa de Campo), joka olikin hieman erilainen kuin Retiro. Tämä puisto mm. muistutti enemmän kansallispuistoa kun taas Retiro oli enemmän huoliteltu ja kaupungin keskellä. Casa de Campo toi mieleeni enemmän metsän kuin puiston  koska se oli niin iso että en edes nähnyt sen päähän. Puistoon mahtui mm. tämä eläintarha ja madridin huvipuisto ja varmasti muutakin, josta en vain ole tietoinen.








Vaikka on kulunut kaksi viikkoa ja vielä on kolme edessä luulen että tämä ilta Círculo de Bellas Artes:lla oli ja tulee olemaan paras ilta matkan aikana. Näkymä oli uskomaton kattoterassilta. Sisään pääsy oli vain 4e ja luulen että maksan sen uudelleen vielä jotta pääsen näkemään maiseman uudelleen. Terassi on selkeästi paikallisten suosiossa koska jatkuvasti paikalle saapui lisää ihmisiä. Terassilla siis toimii myös ravintola sekä baari.



 

Viimeisenä lomapäivänä tutkimme jälleen kaupunkia ja vierailimme madridin kuninkaallisen palatsin puutarhassa sekä tutkimme sen ympäristöä.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opittua

Joan Miro 2

Matkan alku